necak píše:Hodně z Vás bude se mnou nebude souhlasit, ale tak nějak tu postrádám sběratelskou duši... Pro mě osobně je tenhle box jedna velká nádhera! Ty jména na řadovkách - z toho jde prostě husí kůže a je mi celkem u zadku, že jsou to jenom "obyčejné" a bezcenné karty, protože konkrétně mně jde hlavně o to, jak to na mě působí, když si ty karty prohlížím, a když se zamýšlím, co všechno dokázala ta jména, která na kartách jsou! Nějaké poměry cena/obsah, to můžu zkoumat u prostitutek, ale hoši, tohle jsou přece kartičky... Už si nepamatujete, když jste si koupili předražený Topps Premiere 93-94 a skákali radostí, když tam náhodou byla "dvojička" golmanů? Za tu by Vám dneska dali možná tak dva suchý rohlíky, ale ten pocit, ten byl k nezaplacení! Nedělejme z toho za každou cenu byznys, buďme zase malí školáci!
No já ti nevím, ale každý jde do breaku s tím, že tam chce "něco mít". Ano myšlenku máš ušlechtilou, ale v podstatě nerealnou. Když uvidíš například dvě totožné karty, jednu za 5kč, druhou za 20kč a tu jednu za 5kč někdo koupí. Koupíš si tu za 20kč jen kvůli sběratelské radosti a nebude tě hlodat ten cennový rozdíl?;) (klidně by se mohlo jednat i o tisíce kč) Nikdo neříká, že se musí na boxech rejžovatnecak píše:Hodně z Vás bude se mnou nebude souhlasit, ale tak nějak tu postrádám sběratelskou duši... Pro mě osobně je tenhle box jedna velká nádhera! Ty jména na řadovkách - z toho jde prostě husí kůže a je mi celkem u zadku, že jsou to jenom "obyčejné" a bezcenné karty, protože konkrétně mně jde hlavně o to, jak to na mě působí, když si ty karty prohlížím, a když se zamýšlím, co všechno dokázala ta jména, která na kartách jsou! Nějaké poměry cena/obsah, to můžu zkoumat u prostitutek, ale hoši, tohle jsou přece kartičky... Už si nepamatujete, když jste si koupili předražený Topps Premiere 93-94 a skákali radostí, když tam náhodou byla "dvojička" golmanů? Za tu by Vám dneska dali možná tak dva suchý rohlíky, ale ten pocit, ten byl k nezaplacení! Nedělejme z toho za každou cenu byznys, buďme zase malí školáci!
Věř tomu, že by to super nebylo. Vem si třeba jersey karty. Na začátku kdy ten výskyt byl 1:tisícům balíčků, tak to byla opravdu velká vzácnost a mělo to i svoji cenu. Teď? Nikdo je skoro ani nechce, jedině tak zadarmo, protože jich je tolik že tu svoji jedinečnost prostě ztratily. A tak by to bylo i v případě že by všechny boxy byly napěchovaný super kartama. Byly by to po nějakým čase ještě pořád super karty?GoFlyersGo píše:nemôže byť každý box super, aj keď by bolo super keby to tak bolo
Johny87 píše:No já ti nevím, ale každý jde do breaku s tím, že tam chce "něco mít". Ano myšlenku máš ušlechtilou, ale v podstatě nerealnou. Když uvidíš například dvě totožné karty, jednu za 5kč, druhou za 20kč a tu jednu za 5kč někdo koupí. Koupíš si tu za 20kč jen kvůli sběratelské radosti a nebude tě hlodat ten cennový rozdíl?;) (klidně by se mohlo jednat i o tisíce kč) Nikdo neříká, že se musí na boxech rejžovatAle prostě tenhle box za litr a něco (odhad) by mě nenaplnil sběratelskou radostí už jen pro to, že je vlastně jasné, že každý obsahuje komplet base set. Takže člověk do něho půjde zřejmě kvůli inertům a jersey a ty teda nic moc. Ano, někomu se může líbit ten komplet base set, ale tak ten se dá sehnat i jinak, protože v podstatě každý kupující bude mít skoro celý set dvakrát a rád se duplikátů zbaví.
pod tohle se podepíšu, takhle nějak to myslím i já, jen to neumím tak zformulovatMolda píše:Necak: Myslím, že si tak uplně pochopil jak jsem to myslel, asi jsme si neporozuměli. Já právě mám tu "sběratelskou duši" jak popisuješ, miluju i řadovky, každou kartu, která je nějak zajímavá, užívám si rozbalování boxů, klidně i victorek, ale bohužel nejsem asi finančně na tvé urovni abych (a ted to přeženu, abych zdůraznil jak to myslím) otevřel box za 20 000 a potěšil se tomu, že jsem měl na řadovce Greztkyho a Orra (a každého třikrát). Prostě ta cena a obsah boxu tu roli svým způsobem hrajou.
Já navíc psal, že ty řadovky v tomto boxu jsou parádní, o tom žádná. Ale pěkné řadovky jsou přece i v boxech o polovinu levnějších. Takže když už dám za box sumu XY, tak bych kromě pěkných řadovek v boxu našel i nějaké ty inserty, paralelky a jako třešničku na dortu třeba nějakou tu jersey nebo AU (ne nutně, klidně si pořádně užiju i box victorek)
Nejde mi o to vytáhnout z boxu nějakou super giga mega pecku 1/1. Ale když kupuju box, chci aby i bez vytáhnutí nějaké "pecky" ten obsah měl trochu úroveň. Třeba i ten box viktorek bych si asi užil více než tento honor roll a to tam nejsou žádné memorabilia. Ale je tam minimum duplikátů, rc karty, inserty, paralelky. prostě zábava.
Ale každý má svuj pohled a své priority, jen jsem chtěl uvést na pravou míru jak to myslím. Protože mi rozhodně o byznys u rozbalování nejde.
Jasně máme na to asi každý svůj pohled a názor, ale já tuhle logiku prostě nepochopím. Proč bys měl dostat "slušný box" jenom proto, že si ho koupíš jednou za čas nebo že si na něj musíš šetřit delší dobu než někdo jiný? Každý by chtěl super karty za určitou cenu, ale pak je situace taková jak je nyní. Ono nejde o to že by v boxech nic nebylo, jde o to že ty karty nemají žádnou větší hodnotu. Porovnej si cenu jersey nebo podpisovky ze série která vycházela před deseti a více lety s nějakou současnou sérií. Proč je tam takový propastný rozdíl? Protože je toho všude mraky a všichni ty karty berou jako samozřejmost a skoro to vypdá i jako nutnost že něco takovýho vždy najdu. "Sakra dal jsem za to dva tácy, tak jaktože jsem nenašel karty alespoň za patnáct stovek?" Nevím, nechápu...Johny87 píše:je to přesně o tom, že ne každý má třeba každý měsíc přebytečných 10.000kč na boxy. A proto, když už někdo si koupí za uherský rok nějaký slušný box, tak by měl taky něco získat krom těch řadovek, které jsou součástí kteréhokoliv boxu, i kdyby stál pár kaček
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host