tom_182 píše:Panini ma svoje cislovanie, nezabudajte, ze vela svojich kariet ani nedaju do obehu! Napr. 12-13 classic siganutures auto Kelly Hrudey? Vsak ta este na ebayi nebola? dalej 12-13classic signatures hextall auto--iba jedna jedina kedysi pred 3 mesiacmi a Beezer auto /50 na Nicknames od Panini - ak boli styri na ebayi tak prehanam. To cislovanie je relativne
On je spíš fakt problém v tom, že lidi na eBay nechtějí dávat karty. Neoplatí se to. Právě to je jeden z důvodů, proč breakuju minimálně. Koupit box Dominion za 180 usd nebo ukecat eBay price ze 300 na 150 včetně poštovné za Cornestones celé Kid Line a Hap Daye /9, přitom tyhle hvězdy ze 30.let mají minimum karet - z pohledu kupujícího jasné.
Mrkni třeba za kolik chodí některé Stick/Tape xx/12 z Artifacts - třeba Gáboríka seženeš za 20 usd. To mi přijde výsměch při ceně boxu. Radši bych ji vyměnit za něco limitovanějšího do sbírky, než dostal za nejlepší kartu z boxu třeba 20% nákladů. Lidi prostě lepší karty vyměňují nebo prodávají mimo eBay.
Další příklad - jedna Decades /9 + 1/1 verze se za posledních 5 let objevila na eBayi jenom jedna. Potom jsem si psal s jedním sběraretel a doma měl 1/1 a k tomu 5/9 vydaných. Kupováno mimo eBay přes fóra.
UD, určitě i Panini si některé karty drží na výměnu, ale spíš většina karet zůstává mimo eBay. Classic Signatures kupovali hodně lidi, kteří tu sérii kompletovali.
K tomu "čarování" .. když mi UD nevydal redemption kartu /15 a žádal jsem si o náhradu, přišla třeba Quad AUTO /10 z SP Authentic, která by měla být v balíčku. Pár karet si určitě nechávají, kdyby byl problém… ale to, že se už na eBayi neobjeví třeba 6 z 10 ti vydaných kopií třeba nějaké auto/jersey jako tomu bylo před 4mi + lety, bych viděl právě v mizerných cenách na trhu...