1990/91 Score

Boxy otevřené sběrateli v měsíci dubnu 2020.
Odpovědět
Bianconero
Legenda
Legenda

1990/91 Score

Příspěvek od Bianconero »

1990/91 Score

První hokejový počin firmy Score na trhu se sběratelskými kartami a hned v ročníku nabitém nováčky NHL. Odhlédneme-li od nováčků NHL tohoto ročníku, podepsala firma Score exkluzivní dohodu s tehdejší potenciální jedničkou nadcházejícího vstupního draftu NHL 1991, s generačním talentem Ericem Lindrosem.

Pro svůj premiérový ročník firma vytvořila dvojí verzi, americkou a kanadskou. Mezi oběma verzemi figuruje několik odlišností. Na první pohled zřejmým rozdílem je barva loga Score v pravém horním rohu karty, kdy americká má modrou a kanadská červenou barvu. Jak příhodné, že? Pokud kartu otočíme, na jejích zádech můžeme u kanadské verze číst text ve dvojím znění, a sice anglickém a francouzském. Dále se sety lišily 11 odlišnými kartami v číslech 301-311 a pak také kartou 330 – v americké verzi vítěz Hobey Baker Award, v kanadské vítězové Memorial Cupu.

Ve 440karetním setu vyšly karty celé řadě nováčků z aktuálního ročníku, ale zároveň i mnoha prospektům, kteří v nejsledovanější hokejové lize světa debutovali o sezónu dříve. Najde se zde i několik hráčů v dresech národních výběrů jako Mats Sundin nebo Kris Draper, anebo z nižších soutěží, kde Score obchází nelicencovanost retušovanými dresy hráčů na kartách.

V tomto ročníku nalezneme celou řadu subsetů jako jsou All-Star Teamy ročníku, vítězové trofejí, držitelé rekordů, prospekti, anebo ten největší tahák v podobě ryze nováčkovských karet, kde jsou portrétově zvěčněny budoucí hvězdy, např. Derian Hatcher, Darryl Sydor nebo Keith Primeau. Jsou tu však dvě jména, která ční nade všemi. Jaromír Jágr a Martin Brodeur.

Karty byly baleny ve dvou zmíněných verzích – americká a kanadská. Zároveň byly ještě rozčleněny do dvou variant. První byl Factory Set o 445 kartách, kde sběratel mimo kompletního 440karetního setu našel ještě extra vložený insertní set Erica Lindrose o pěti kartách, který byl věnován jeho mládežnickým rokům. Druhou variantou byl box o 36 balíčcích po 15 kartách, tzv. Wax Box.

Score následně ještě vydalo další update sety v samostatných baleních. V Rookie & Traded se daly najít budoucí hvězdné stálice ligy Fedorov, Belfour nebo Bondra. Dalšími sety pak byly Score Hottest/Rising Stars a Score Young Superstars.

Dost už teorie a zajímavostí, pojďme si představit výše zmíněnou druhou variantu amerického boxu, Wax Box o 36 balíčcích po 15 kartách.

Obrázek

Když člověk vybalí celý box, tak se před ním objeví pořádná hromada karet. Pro představu trocha čísel:
  • 36 balíčků po 15 kartách
  • 540 karet celkem
  • 346 unikátních karet
  • 194 duplikátů
  • 6 výrazněji poničených karet
Obrázek

Řadové karty. Od každého postu jeden kousek. Je to jen takový detail, ale líbí se mi, jak mají barvu pro každý post. :)

Obrázek

Následuje subset All-Star First Team...

Obrázek

Další v řadě subsety All-Star Second Team a Hall of Famer...

Obrázek

All-Star Rookie Team a řada různorodých subsetů...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Subset držitelů trofejí patřil vždy u starších sérií mezi mé nejoblíbenější... :clap:

Obrázek

No a na závěr to, proč jsem si box pořizoval. Dva nejlepší nováčci ročníku a navrch budoucí jednička draftu 1991.

Martin Brodeur, Jaromír Jágr a Eric Lindros. 8-)

Obrázek

Slovo na závěr

V posledních měsících jsem spolu s Matějem (TwentyTwo) rozbalil celou řadu nových produktů. Rukama mi prošla hromada karet, které jsou dnes zpracovávány různými metodami a těch druhů a variant je opravdu hodně. Kvalita šla hodně kupředu, ať už graficky nebo materiálně. Čas od času je ale potřeba se obrátit k samým kořenům sběratelství. Scorečka jsou nedílnou součástí mých dětských sběratelských let, kdy jsem karty spíše shromažďoval než sbíral. Sběratelstvím to nazývám v podstatě až od doby, kdy jsem přestal karty nosit po kapsách, už je neměnil s kamarády na schodech někde po sídlištích, či v rámci školních přestávek. Tímto boxem bych rád započal takovou průběžnou cestu za nostaligií produktů 90. let. Ohromně mě tyto karty baví. Dokonce jsem přemýšlel, že bych si založil nějakou vedlejší sbírku hráče z 90. let. Třeba mě to rozbalování nakonec na nějakou cestu navede.

Mějte se a u dalšího 90's produktu na shledanou. :wave:
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Re: 1990/91 Score

Příspěvek od Maurice Richard »

Pecka! Retro, jako prase, parádní!
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

Jirzik-ACS
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Jirzik-ACS »

pěkně labužnickázáležitost. mě se líběj ty jména, je fajn vytáhnout z boxu, gretzkyho, jágra, brodeura, lindrose, modana atd atd:))
dík za brejk a spoustu informací o boxu *ano* *gp* *thks*
Mike Modano!!!

deiv14
Legenda
Legenda

Příspěvek od deiv14 »

Luxusní prezentace, paráda! Moc se mi líbí ty různé subsety, ať už názvy nebo hlavně grafické zpracování těch názvů. V podstatě jsem do teď znal jen subset Stopper, díky Ranfordovi, ale ty ostatní vidím prvně a moc se mi líbí. Dále se mi líbí, jak jsou rozděleny jednotlivé posty, různě barevnými siluetami, to je bomba, o tom jsem taky nevěděl :thumbup: mockrát díky za výlet do minulosti, takové breaky si nechám líbit *ano*
Obrázek

MOST WANTED:
2014-15 UD OPC Platinum Golden Treasures #36 Ryan Nugent-Hopkins 1 of 1
2013-14 Panini Titanium Retail Gold #85 Ryan Nugent-Hopkins /10

ACC admin team - https://www.absolutecardcollector.cz/home
Collector since January 6, 2014.

DaveBrownsound
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveBrownsound »

Diky za break a hlavne za popis produktu, to je super. Karty all stars s maznutym efektem jsou pekne obskurni *lgh* Tesim se na dalsi retro a popis.
MOST WANTED:
Karty HC Motor ČB
--------------------------------------------
HC Č. Budějovice - cca 2130 (bez expo apod.)
Detroit Red Wings - cca 2000
www.sbirka-karet.cz
Obrázek
Wantlist | Tradelist

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

Díky za odezvu, kluci. :thumbup: Opravdu jsem se bavil a hlavně mě bavilo si hledat i nějaké informace k produktu a dát tomu nějakou formu. Příště bych rád zavítal na "druhý pól" devadesátek. Uvidíme, co se poštěstí u Pavla na shopu ulovit. :)

Kdyby někdo něco chtěl, duplikáty jsou k dispozici po pár korunách (3-10 Kč) na Absolutu. ;)
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

Majerda
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Majerda »

Krásná prezentace jde vidět že sis s tím fakt pohrál...karty jsou nádherné pamatuju si je z dětství. Skvělá jména a i ty subsety jsou parádní...díky moc za break
TRADELIST zde http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.php?f=43&t=10023
WANTLIST zde http://forum-hokej-karty.cz/viewtopic.p ... 656#p98656
Sbírám Colorado, Milana Hejduka a různé série
Most Wanted: Masked Stories base č. 50 a Authentic Moments Jiří Crha - 1975

Odpovědět

Zpět na „Duben/April 2020“