2014-15 UDS2 2x Case Hit!!!

Boxy otevřené sběrateli v měsíci červenci 2015.
freddy-NJD26
Legenda
Legenda

Re: 2014-15 UDS2 2x Case Hit!!!

Příspěvek od freddy-NJD26 »

jooo tyhle diskuze me taky bavii,..je zajimavy se docitat o takovejch "petelicich" ...co alkdy, kdysi stavalo....ja se k poradnymu sbirani dostal az tak k roku 05-06... a o takovejch kartach nemam ani paaru..to sem raad ze ji tady konecne LlOYD ukazal !!!!!!
Patrik Eliáš - 1 275ks

zizomil
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od zizomil »

njn kdyz je nekomu 17-20 tezko pochopi jakej to byl cas pred tema jersey, limitacema z 25ti nebo 1/1 rc za 200usd atd... tehdy to bylo jeste o sbiraní... ted je to o nakupovani na ebayi ,aukru a buhvi kde jeste :-(((

Zdenek1968
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od Zdenek1968 »

Jelikož už něco ve sbírání pamatuji, dovoluji si vstoupit do debaty. Je pravda, že hodnoty karet stanovené u nás (v ČR) v období burz na Krakově a v Mezibranské, odpovídaly většinou kurzu 10 Kč za USD. Jedním z důvodů bylo asi to, že v zámoří se většina karet (snad kromě RC karet) dala pořídit za cca 50 % vyšší hodnoty v Beckettu a kurs USD se pohyboval někde mezi 20 - 25 Kč.
Bylo to přeci jen nějaké vodítko, aby se daly karty prodávat na našem trhu. Přeci jen s dolary v kapse šel málokdo na burzu. :-)
Ale stejně se výsledná hodnota karty odvíjela od nabídky a poptávky. :-)

Petr Haspeklo
Opora
Opora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Haspeklo »

Můžu se teda zeptat mnohem zkušejších kolegů, to tady v ČR někdo vymyslel že BV dolar je 10,- moje otázka - takže když do beckettu čumí Amík tak bere BV cenu klasika usd dolar 25,-??? A my ji berem 10.- nebo jak??? Sry možna to bude pro hodně z vas blbej dotaz ale proste nevim :yawn:
Sbiram Romana Willa
Vedlejsak Liberec pro zenu :D

xmkrejci
Veterán
Veterán

Příspěvek od xmkrejci »

Podle me10,- Kc za "dolar" se stanovilo jako orientacni kriterium. Hlavne aby se vubec vedela nejak cena karty. Tenkrat se se zamorim temer neobchodovale, jen lidi na burze mezi sebou. A taky se tak prodavalo po republice. Pamatuju, ze v kazdem vetsim meste byl obchod, kde se specializovali na kusovky a Becketova cena x 10 byla cena karty v korunach.
Obrázek

Petr Haspeklo
Opora
Opora
Kontaktovat uživatele:

xmkrejci píše:Podle me10,- Kc za "dolar" se stanovilo jako orientacni kriterium. Hlavne aby se vubec vedela nejak cena karty. Tenkrat se se zamorim temer neobchodovale, jen lidi na burze mezi sebou. A taky se tak prodavalo po republice. Pamatuju, ze v kazdem vetsim meste byl obchod, kde se specializovali na kusovky a Becketova cena x 10 byla cena karty v korunach.
Diky, tohle beru, mě spiš ale zajimá jestli teda pro Amiky je BV cena klasickej dolar?
Sbiram Romana Willa

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Oni jsou také zvyklí, že to většinou nelze prodat za plný beckett, ale když jim řekneš, že u nás se počítá takto, tak se tomu smějí, když jim k tomu napíšeš, že USD je 20, nebo dnes přes 25,- Kč:-).
Někdo to prostě někdy vymyslel a hodně lidí se tím pořád řídí. Někdo také dřív vymyslel, že se bude jezdi na velbloudech a už se jezdí auty... Ale jsou části světa, kde velbloud pořád vede:-).
Já osobně moc na BV nedávám u podpisovek, patch apod. Ale právě třeba inserty se nejlépe oceňují dle Beckettu. Nebo i paralelky, tak 90%.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

zizomil
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od zizomil »

ano pro amiky je klasickej kurz cca 26-28kč/dolar... ale koukal jsem ze i kdyz je dolar treba 26,neco tak kdyz platim paypalem tak si ted naposledy uctoval 28,neco... to je hnus!!!

zizomil
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od zizomil »

pavelbart píše:Oni jsou také zvyklí, že to většinou nelze prodat za plný beckett, ale když jim řekneš, že u nás se počítá takto, tak se tomu smějí, když jim k tomu napíšeš, že USD je 20, nebo dnes přes 25,- Kč:-).
Někdo to prostě někdy vymyslel a hodně lidí se tím pořád řídí. Někdo také dřív vymyslel, že se bude jezdi na velbloudech a už se jezdí auty... Ale jsou části světa, kde velbloud pořád vede:-).
Já osobně moc na BV nedávám u podpisovek, patch apod. Ale právě třeba inserty se nejlépe oceňují dle Beckettu. Nebo i paralelky, tak 90%.
a proc menit co uz tu funguje pres 20 let? karta ma rekneme 15usd tak najde za 150.- a nazdar... :-) nekdy jde i za min ale nekdy u nekterych hracu i za vic...

Petr Haspeklo
Opora
Opora
Kontaktovat uživatele:

zizomil píše:
pavelbart píše:Oni jsou také zvyklí, že to většinou nelze prodat za plný beckett, ale když jim řekneš, že u nás se počítá takto, tak se tomu smějí, když jim k tomu napíšeš, že USD je 20, nebo dnes přes 25,- Kč:-).
a proc menit co uz tu funguje pres 20 let? karta ma rekneme 15usd tak najde za 150.- a nazdar... :-) nekdy jde i za min ale nekdy u nekterych hracu i za vic...
Dobro chlapi, dik moc takže prostě jsme udělali 10,- pro tuzemský obchody a amici si jedou svoje :wave:
Sbiram Romana Willa

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

žižo, to funguje 20 let u Zábranských... to je pro hodně úzký okruh lidí.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

zizomil
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od zizomil »

pavelbart píše:žižo, to funguje 20 let u Zábranských... to je pro hodně úzký okruh lidí.
mozna to nevis ale u Zábranskych se burza nekona 20 let... to co chodilo lidi na burzy a mimo ně (Ládví,Máj,Budejovická)pred 20ti lety by se k zabranskym neveslo... :-)
a to nebyl hodně úzký okruh lidí :-)
ja za kartama jel na burzu i na Slovensko... :-) takovej jsem byl tehdy blázen...

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Źížo vím... ale to co z tehdejších sběratelů tak nějak zbylo, chodí k Zábranským. A mimo tento poměrně úzký okruh lidí je lidé mnohem více a i ty se nad těmi 10CZK za 1USD podivují. Vždyť když se nad tím zamyslíš, tak je to kravina. Znám jednoho sběratele, má tolik vysbíraných těch starších setů a karet celkově, že to je až k neuvěření. A ten vždy lidem říká, když po něm chtějí tu kartu za 10CZK/USD - ty máš dolar za 10,- Kč? Sem s ním, beru jich milion.
Prostě to tak někdo někdy nastavil a prostě pár lidí takhle funguje doteď. Neuraž se žížo, ale nemůžeš brát to, že to ty a partička lidí kolem tebe takhle bere, že to je tedy "svatý". Sběratelé, kteří k hobby přišli až později, tohle neznají a těch je mnohem více, než lidí u Zábranských...

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

žížo a jedna malá rada - nežij pořád z minulosti, uleví se ti... Koukej na to, co je dnes. Mně je skoro 37 a taky si spoustu těch věcí pamatuju, ale nezajímají mě. Je to minulost... Jakože nějaká moje karta měla BV 200 a dnes má 50 - no a co? Nechal bych si ji ve sbírce i kdyby měla BV 0,5USD.

leebour
Legenda
Legenda

Příspěvek od leebour »

Pamätám časy o ktorých vraví Žíža dnes je to už však ozaj len nostalgická spomienka aj keď príjemná, ale spomienka. Je to ako s muzikou tiež mám rád svoj old school thrash and death ale aj dnes sa objaví zaujímavý album a brániť sa tomu, že ťa oslovil by bolo protichodné. Tiež ma štvú ceny RC kadejakého panáčika aniž by niečo dokázal ale s tým ja sám nič nespravím. Takže beriem nostalgické spomienky na staré časy, ale rovnako tak rešpektujem nové produkty a nových zberateľov. Nemáme predsa patent na rozum za to, že sme o čosi starší. Skôr by sme mohli byť nad vecou a vedieť si vybrať než sa zbytočne trápiť s vecami nevyriešiteľnými.

zizomil
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od zizomil »

pavelbart píše:Źížo vím... ale to co z tehdejších sběratelů tak nějak zbylo, chodí k Zábranským. A mimo tento poměrně úzký okruh lidí je lidé mnohem více a i ty se nad těmi 10CZK za 1USD podivují. Vždyť když se nad tím zamyslíš, tak je to kravina. Znám jednoho sběratele, má tolik vysbíraných těch starších setů a karet celkově, že to je až k neuvěření. A ten vždy lidem říká, když po něm chtějí tu kartu za 10CZK/USD - ty máš dolar za 10,- Kč? Sem s ním, beru jich milion.
Prostě to tak někdo někdy nastavil a prostě pár lidí takhle funguje doteď. Neuraž se žížo, ale nemůžeš brát to, že to ty a partička lidí kolem tebe takhle bere, že to je tedy "svatý". Sběratelé, kteří k hobby přišli až později, tohle neznají a těch je mnohem více, než lidí u Zábranských...
ale ja to neberu za svatý... orienačni cena je to dobra... prece nebudu prodavat 10ti dolarovou kartu za 250.- to bych si pripadal jak zlodej... jako rict si za ni 150.- to je tak strop... a navic z me zkusenosti se lidi koušou kdyz maj zaplatit vic jak 200.- treba je to na kramech jinak, ale moje obchody byli nejlepsi kdyz to bylo do tech 200-250 .-
navic vim ze se daji karty sehnat i pod tu "oficialni" cenu 10/dolar

zizomil
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od zizomil »

pavelbart píše:žížo a jedna malá rada - nežij pořád z minulosti, uleví se ti... Koukej na to, co je dnes. Mně je skoro 37 a taky si spoustu těch věcí pamatuju, ale nezajímají mě. Je to minulost... Jakože nějaká moje karta měla BV 200 a dnes má 50 - no a co? Nechal bych si ji ve sbírce i kdyby měla BV 0,5USD.
mam rad minulost a rad se k ni vracim... ono se clovek pred 20ti lety otočil a prask... je mu o 20 vic... :-)

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

žížo, není důležitější, jakou má reálnou hodnotu a ne jaký má BV? Jako orientovat se ve všech kartách samozřejmě nelze a třeba ebay taky není nejlepší vodítko. Včera jsem koukal na jednu pecku, co jsem vytáhl z boxu a v jeden den šla za 119 a 25US!!!! Tak si vyberte... Ale chce to fakt brát vše orientačně. Ani Beckett nemůže na změny ve sběratelství reagovat nějak extra rychle... při tom množství karet. Já s Beckettem pracuju a snažím se taky, aby cena byla těch 10,- Kč/USD, ale někdy to prostě nejde.

zizomil
Hvězda
Hvězda

Příspěvek od zizomil »

pavelbart píše:žížo, není důležitější, jakou má reálnou hodnotu a ne jaký má BV? Jako orientovat se ve všech kartách samozřejmě nelze a třeba ebay taky není nejlepší vodítko. Včera jsem koukal na jednu pecku, co jsem vytáhl z boxu a v jeden den šla za 119 a 25US!!!! Tak si vyberte... Ale chce to fakt brát vše orientačně. Ani Beckett nemůže na změny ve sběratelství reagovat nějak extra rychle... při tom množství karet. Já s Beckettem pracuju a snažím se taky, aby cena byla těch 10,- Kč/USD, ale někdy to prostě nejde.
ale jak odhadnes jeji realnou hodnotu...? pro nekoho ma urcita karta cenu 100.- a pro nekoho 200.- nekdo do toho "zapocita" i citovou hodnotu :-) vim ze do kšeftu asi moc cit nepatri ale stejne...
vim ze to nejde pokazdy ja na tom taky zase tak extremně nebazíruju ale jako pomocnik je Beckett dobrej ale jsou lidi pro ktery je Beckett vic nez bible :-) a 10/dolar první přikázání :-)

jarse
Veterán
Veterán

Příspěvek od jarse »

Když jsem v roce 1995 přijel na svoji první burzu do Světlé nad Sázavou a stal se členem KSHK, tak jsem de facto byl postaven před hotovou věc, a to když mi tehdejší předseda klubu oznámil, že se karty prodávají (kupují) v poměru 1 Beckett dolar = 10,- Kč. A nikdy jsem nepřišel na to, kdo to vymyslel, nebo jak to vzniklo. Ale za tu dobu je to svým způsobem pro mne určité měřítko při ceně karet, protože se v tomhle stylu jelo dlouhou dobu, hlavně mezi bývalými členy KSHK. A to nás bylo v druhé polovině 90. let celkem dost. A narazit na nové sběratele mimo klub nebylo tenkrát tak jednoduché, jako v současnosti přes internet.
Naposledy upravil(a) jarse dne pát 24. črc 2015 12:46:33, celkem upraveno 1 x.
předmět zájmu : Češi v NHL + karty reprezentace ČR + base sety (historie, legendy)
webová stránka: http://www.jarsecards.websnadno.cz
facebook : Jarse Karty
fotogalerie: http://www.jarse.rajce.net
Nabídka karet: http://www.jarsekarty.rajce.net

Odpovědět

Zpět na „Červenec/July 2015“