2013-14 OFS Masked Stories

Žhavé novinky týkající se sezóny 13 / 14
Odpovědět
Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Re: 2013/14 - OFS - Masked Stories

Příspěvek od Maurice Richard »

Zase jsem se nechal unést bez dostatku info :roll: .... Já jsem jen asi trochu postiženej tou dobou a prostě jen nechci aby se na takovýhle hráče zapomělo, to je vše.. Pokud tam opravdu budou, tak :clap: :thumbup: !!! MR *cl*
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

pavelbart píše:
Zase si děláme ukvapené názory? S panem Hrbkem jsem si napsal do zpráv a ujasnili jsme si to. Já ničí karty z principu nehaním, tak nevím, co si vymýšlíš za pohádky. Mně se ty karty líbí, jen mám problém s těmi názvy, nic víc, nic míň. Ale je to můj problém a názor, který jsem hodil do pléna, abych znal názory i ostatních, jak se k tomu staví sběratelská obec. Pokud za tím zase někdo chce hledat něco víc, pak je to opět jeho problém a neschopnost vzít právě z principu něčí názor.

Já se biju za češtinu ze zcela prozaického důvodu, protože ji studuju a vidím na našem národu, že je z anglicismů připitomělý a není schopný se vyjadřovat. Stačí se rozhlédnout po pravopise tady po fóru, jaké prasárny jsou tu někteří schopní vytvořit. Pokud má něco v České republice význam, za co se bít, pak je to jazyk. Bohužel, společnost je taková, že jí vyhovuje jím pohrdat. Vývoj jazyka je důležité, ale vše má své meze. Většina se mohla zbláznit, když si EU vyšlápla na Tuzemák nebo Pomazánkové máslo, ale pak tu svorně zase berou anglicismy jako zcela běžný a přirozený stav věci. Tak pak se v tom vyznej, když "kam vítr, tam plášť."

PS: K avataru. Nebudu přece ke kanadskému hokejistovi psát český popisek, ne? Ještě snad francouzsky, ale česky? To bych šel proti tomu, co tvrdím. Český produkt = český název, Anglický produkt = anglický název, Chorvatský produkt = chorvatský název. To je to, oč mi běží, nic jiného. Stejně jsem to psal i panu Hrbkovi. Ale jak jsme se shodli, náš zákazník náš pán.
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Přesně tohle ti přece píšu. Biješ se tady za karty, který neskončí jen v ČR. A to je hodně malá třešnička na dortu. Dál se nemá smysl k tomu opakovat.
A o se týče tvé kritiky pana Hrbka - tvé a Michalovo reakce na všechny jeho práce stačí všem, aby si udělali svůj úsudek. Ale to je vaše věc. Jestli vás to baví, jen dobře. Forum by mělo sloužit jako odreagování a každý si pod tímto pojmem představí něco jiného;).
Mimochodem, když si tak zarytý Čech, dokážeš tady nějak vysvětlit, proč tak fandíš Kanadě a proč např. tak haníš českou repre? To nerýpu, jen mě to zajímá. Tady se plácáš do prsou a když je MS, tak Canada Go. Píšeš tady "kam vítr tam plášť", mohlo by to sedět i na tebe, teoreticky. Je krásný Bianco jak píšeš, jako učebnice. Nikdo neumí respektovat názor ostatních. Zatímco ty si zrovna ten, který jde snad vždy proti větru a prosadit svou:-)). Ale to píšu bez toho, aniž bych tě chtěl urazit, jen že by sis možná po sobě někdy mohl přečíst co píšeš.

Já jen doufám, že si sběratelé v ČR nenechají zkazit sérii ještě před vydáním a budou ji hodnotit až po plném představení a nejlépe po rozbalení (třeba i ostatních). Pak můžeme říci - je to dobré, není to dobré. Já to taky nevím, viděl jsem jen pár karet, takže si nedokáži na 100% odhadnout co to ve finále bude. Nicméně, jeví se mi to jako něco, co bude hodně dobrý - ano přiznávám i proto, že tam budou hráči, co mě zajímají sběratelsky.
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

Bianconero
Legenda
Legenda

Příspěvek od Bianconero »

pavelbart píše:
Já nejsem zarytý Čech. Nikde se neplácám do prsou za nějaké češství. Já se biju za to, co studuju a co chci v budoucnosti používat ve výkonu svého zaměstnání. Hrdý Čech rozhodně nejsem, nemám důvod jím být. Jen se divím, jak národ haní a pohrdá svým dědictvím.

Já nepíšu jako z učebnice, jen se snažím o nějakou kultivovanost a srozumitelnost textu, což některým zdejším říká asi pramálo. Já názory druhých respektuji, bohužel, ty sis o mě názor udělal a tím to končí. Ale vesměs mi je to fuk, je to tvůj názor a nemám potřebu ho měnit ;)

Proč fandím Kanadě? Protože je to pro mě o cítění. Sport je pro mě o pocitech. A pokud si něco vyberu, pak za to bojuju. A řídím se heslem: Nezměním odkud pocházím, ale to, kam směřuji ano. A český hokej haním, ten současný, protože současní činovníci jsou mi proti srsti, a to i někteří hráči.

A karty chválím, líbí se mi, tak nevím proč narážíš, že to někomu kazím. Karty se mi líbí, což jsem tu už psal. Říkal jsem to i klukům na burze, kde jsem chválil karty Sparty a s Milanem jsme se pak bavili o této sérii brankářů ve vlaku, kdy jsem si vzpomněl, že náhledy jsou v Pro Hockeyi a ukazoval jsem mu je. A psal jsem to samotnému panu Hrbkovi. Já se na ten produkt těším, až ho uvidím naživo.

Uvítal bych na českých kartách české názvy, ale už jsem pochopil, z toho co mi napsal soukromě pan Hrbek, že angličtina se zkrátka lépe prodává a tom to celé je, o ničem jiném. Lidé jsou zvyklí ze zámořských karet na anglické pojmy, tak se zkrátka používá jich. Že se mi něco nelíbí, neznamená, že to nerespektuju ;) Český trh zkrátka funguje v anglickém kontextu. Někdo říká bohudík, já říkám bohužel.
Let them hate. Just make sure they spell your name right.

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Krásně napsané Bianco.
Myslím, že bude fajn, když to přenecháme tomu, čemu slouží topic a nebudeme to zasírat blbostma. ;)
Dominik Hašek sbírka - k 29. 7. 2016 NHL celkem 2603 ks. OFS a Legend CS - 221 ks v roce 2014.

superman66
Legenda
Legenda

Příspěvek od superman66 »

A aby to bylo k tématu, tak mám naprosto tématický dotaz.. tuším že checklist by měl být k dispozici v průběhu týdne že? A budou k dispozici ještě nějaké další náhledy? Ať již jinde nebo tady na foru? Myslím tím před vydáním produktu? Docela by mě zajímalo jak různé memo-karty vypadají atp.. asi nejsem sám :)
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).

Nabídka: https://www.absolutecardcollector.cz/na ... 88bf49ad98

worlikk
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od worlikk »

Neboj, během následujících dnů/týdnů před vydáním (dubnová burza) toho má být zveřejněno víc než dost...
NABÍDKA POPTÁVKA
Kočí 35(+2 neoficiální) Kratěna 127

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

tak jsem na ty náhledy móóóc zvědavý!
S tím jazykem je to souboj názorů sběratelů a prodejců. Sběratel by byl rád že má kvalitní český produkt a prodejce kouká má možnost prodeje do zahraničí. Je to přirozené. Ale tuším že ta čeština nedopadne. MR
Sbírám auto a memo karty Legend Montrealu Canadiens. Dále pak materiály týkající se LTC Praha a historie hokeje u nás do roku 1950.

Obrázek

DzEjDy
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DzEjDy »

No vzhledem k tomu v jakým nákladu a počtu tyhle série vycházejí, nevím jestli argument pro anglický názvy kvůli prodejnosti do zahraničí je obstojný. Pavel sice psal, že posílali něco i za hranice, ale tipuji že šlo o jednotky, max. několik desítek boxů, což nehraje žádnou roli... Pro angličtinu hraje nezlomný fakt, že je pro danou věc přesnější a údernější. Názvy v češtině by sice byly fajn, ale nezní to dobře. Neříkám že by se třeba nenašly vhodný termíny, ale rozhodně to nejde dělat překladem těch zažitých anglických.
Obrázek

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

Dzejdy to vystihl presne. Vse.
Co se tyce prodeje, nikdo s tim asi nepocital, ze se neco proda ven. Mne treba o to vubec nejde.
A konkretne na tuhle serii koukam hlavne jako sberatel, jsou tam min. Dva golmani co me zajimaji a cl jsem vubec nevidel, takze urcite mnohem vice. Tusim by tam melybyt nejakylitvinovsky legendy!!!

Veteran fans hcs
Legenda
Legenda

Příspěvek od Veteran fans hcs »

Mimochodem, já si už taky nepamatuju co je VŽKG a angličtina by mi nepomohla...určitě to bude něco z doby totality, jako třeba SONP Kladno - to byly s....ocelářský národní podnik? Pamětníci možná vysvětlí.
Jinak my byli jen CHZ Litvínov - Chemické závody Litvínov:-). Ale myslím, že v 70. letech tam bylo ještě něco, snad CHZS...[/quote]

Na úplném začátku, se litvínovský klub jmenoval TJ Jiskra Stalinovy závody :)

pavelbart
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od pavelbart »

No ale pane Hrbku, to podle mě nepamatujete ani Vy, to jste někde vyčet :)

A pokud jde o chemičku jako takovou, tak úplně původně to byla Hitlerova chemička, ale to se samozřejmě na dresech nenosilo...

JJ68
Legenda
Legenda

Příspěvek od JJ68 »

Mimochodem, já si už taky nepamatuju co je VŽKG a angličtina by mi nepomohla...určitě to bude něco z doby totality, jako třeba SONP Kladno - to byly s....ocelářský národní podnik? Pamětníci možná vysvětlí.

VŽKG - Vítkovické železárny Klementa Gottwalda

SONP - Spojené ocelárny národní podnik

vojta
Legenda
Legenda

Příspěvek od vojta »

kulometcik
Hvězda
Hvězda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulometcik »

škoda že nejsou u základních karet doplněny týmy
Obrázek

superman66
Legenda
Legenda

Příspěvek od superman66 »

Hmm.. moje karta, to si budu muset pořídit :D

MI-4 Tuček Petr (G) - Stick Fragment
Sbírám karty Maria Lemieuxe, Michala Neuvirtha a hrané hokejky českých hráčů z NHL (aktuálně asi 60 ks, most wanted Dominik Hašek a David Pastrňák).

Nabídka: https://www.absolutecardcollector.cz/na ... 88bf49ad98

Maurice Richard
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Tak seznam vypadá hodně dobře! Našel jsem tam co jsem chtěl: Modrý, Jarkovský,Jirka a dokonce Houba, což se paráda! ještě jsem chtěl Peka, ale možná jsem špatně koukal. Každopádně se těším! MR

Obrázek

Molda
Legenda
Legenda

Příspěvek od Molda »

Cheklist vypadá parádně. Doufám, že se k alespoň jednomu boxu dostanu, protože mám čím dál tím větší pocit, že se po tom jen zapráší jak dobře to zatím zní a vypadá.
A pořád se nevzdávám naděje, že to bude balené klasičtějším způsobem (XY balíčků v boxu) a nebude to třeba něco na způsob the cup apod, kdy v "boxu" bude jeden paklík o několika kartách.

Lukyn55
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukyn55 »

tak už teď je jasné, že to bude balený tak, že v boxu bude více balíčků a více karet .. jinak by snad musel být milion boxů, když se podívate na base set, kde ještě každá karta má několik paralelních verzí .. osobně tipuju balení hodně podobný BTP
RADEK DVOŘÁK, TOMÁŠ VINCOUR, LIBOR HÁJEK, BRNO COLLECTOR

vojta
Legenda
Legenda

Příspěvek od vojta »

Ten checklist je fakt super! Je tam spousta legendárních golmanů.

Ale co mě hodně zaujalo je Piece of Masks! To jako opravdu kousky brankářské masky?! :D To jsem ještě opravdu nikde neviděl!

Odpovědět

Zpět na „2013 / 2014“